www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Ons schooljaar is weer begonnen!

24 september 2015 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Het nieuwe schooljaar is begonnen! Voor de scholen natuurlijk alweer ruim een maand, maar nu ook voor ons als boswachters. Ieder jaar nemen wij namelijk alle schoolklassen van het eiland mee naar buiten. Niet één keer, maar vaak zelfs twee of drie keer.

Er zijn verschillende educatieve programma’s die we buiten afdraaien, zoals Natuurwijs, de Boomfeestdag (op Terschelling behalve het planten van een boom aangevuld met een educatieprogramma over bomen), losse excursies, Waddenzeeschool en Woordvoerders van de Natuur.

Met onder andere dit laatste programma zijn we deze week van start gegaan. Eigenlijk zou de Vossersschool van West vorige week met ons meegaan, maar dat werd uitgesteld naar deze week. In plaats van afstel, kwam er van dit uitstel uitsluitend mooi weer. In de volle zon en zonder wind hebben de kinderen het strand en de zee leren kennen.

Eerder deze week waren collega’s Hessel, Joris en Remi ook al op pad geweest met de kinderen van groep 1-2 van ’t Jok in Hoorn. Tijdens deze bosexcursie stonden vooral de vele paddenstoelen in het bos centraal. En natuurlijk de kabouters die daarin leven….

Natuurlijk zijn deze activiteiten niet alleen voor eilander scholen, ook anderen kunnen deze aanvragen. Een volledig overzicht van al onze educatieve schoolactiviteiten is hier te vinden.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog