www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

De vogelwachter vliegt uit

12 oktober 2015 Boswachter Remi in Terschelling

De Film ‘de Vogelwachter, tijd bestaat niet, enkel tij’ van Hans den Hartog gaat de hele wereld over! Nadat de film in verkorte versie voor het eerst is vertoond tijdens Oerol 2014 en daarna de gehele film als wereldpremière op de Terschellinger filmdagen in november 2014, heeft filmer Hans steeds meer successen geboekt met de film.

(Het pdf bestand van de poster is hier te downloaden: Flyer Bird Ranger A5_01 )

En nu stijgt het werkelijk en letterlijk naar grote hoogte: Op 19 oktober wordt de film vertoond op het ‘Wildlife Conservation Film Festival’ in New York. Hiervoor moest er natuurlijk een Engelse ondertiteling worden gemaakt. ‘Dat geeft weer andere mogelijkheden’, moet de filmer hebben gedacht. In een gesprek met de programmeur van de films die in vliegtuigen bij de KLM worden vertoond gooide hij een balletje op en deelde een dvd uit. Na een week kwam er een positief bericht: de programmeur vond het een sympathieke film, en wilde hem graag programmeren als keuzemogelijkheid op alle intercontinentale vluchten. Vanaf 1 oktober is de film nu ‘naar grote hoogte gestegen’. Den Hartog zat op zondag 11 oktober zelf aan boord van een KLM vliegtuig onderweg naar het filmfestival in New York en kon zo zelf bekijken hoe zijn film ‘het deed’ in het vliegtuig.  Hier zijn reactie op twitter:

vogelwachter 3

Lees hier een korte beschrijving van de film met onze vogelwachters op een eerder artikel op dit blog. Nog ns op een rijtje waar de film tot nu toe te zien was: Oerol, Terschellinger Filmdagen, Vroege vogels NPO 2, NPO doc, diverse filmhuizen, KLM intercontinentale vluchten en binnenkort op het ‘Wildlife Conservation Festival’, later op het ‘Wildlife Film Festival’ in Rotterdam en (voorlopig) slot op het ‘Noordelijk Film Festival’ in Leeuwarden. Nog maar te zwijgen van de vele media, radio, tv en schrijvende pers, die aandacht aan de film hebben besteed. Da’s een mooie bijdrage aan bewustwording van de schoonhheid en bijzonderheid van ons Werelderfgoedgebied de Wadden.

 

reageren

geef een reactie

  • ellen op t hof
    12 oktober 2015 om 21:44

    Super gaaf !!!

    Verstuurd vanaf mijn iPad

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog