www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Het jaar 2015 in beeld

18 december 2015 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Collega boswachters, vrijwilligers en de assistentboswachters in opleiding brengen vandaag huis-aan-huis ons Jaarbeeld 2015 rond op Terschelling. Wanneer iedereen zich zo ’s ochtends verzamelt in onze werkschuur zie je pas met hoeveel mensen we hier bij Staatsbosbeheer op het eiland aan het werk zijn; zeker 30 man en vrouw, waarvan 13 vaste medewerkers! En niet eens iedereen was er…

Anders dan in voorgaande jaren hebben we in 2015 geen grote projecten uitgevoerd zoals Doodemanskisten. Dat betekent niet dat we dit jaar niets hebben gedaan, integendeel! We hebben veel mooie dingen voor elkaar gekregen, zoals het Dark Sky predicaat voor de Boschplaat, een zeer geslaagde Doe- en Kennisdag en de ontdekking van twee broedparen van de Blauwe kiekendief. Maar er was meer. Je kan het Jaarbeeld hier downloaden.

foto klein

Behalve een overzicht van de belangrijkste klussen die we dit jaar hebben geklaard, geven we in dit Jaarbeeld ook een voorzetje naar 2016. Dat wordt een jaar waarin wij ons nieuwe Beheerplan gaan opstellen waarin natuur, landschap, cultuurhistorie en recreatie samenkomen. Ons voornemen is hierbij dat we nog vaker dan nu het geval is, in gesprek zijn met zoveel mogelijk eilanders en bezoekers. Naar ons idee kunnen we op die manier ervoor zorgen dat we een beheerplan krijgen waar zoveel mogelijk mensen zich in kunnen vinden. 

Tot spreeks in 2016!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog