www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Onderhoud schelpenpaden

12 mei 2016 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Deze week is collega Jan samen met de mensen van Loonbedrijf Hoekstra gestart met groot onderhoud aan een aantal schelpenpaden. Op de lijst staat een groot deel van de Longway en het schelpenpad achter Seinpaalduin dat loopt vanaf het Groene strand tot een Doodemanskisten.

Tijdens de werkzaamheden zijn deze paden niet toegankelijk voor fietsers en wandelaars. De nieuwe schelpenlaag moet namelijk eerst drogen voordat deze hard genoeg is voor gebruik. We gebruiken een mengsel van schelpen met klei dat wordt gewonnen in de Waddenzee. Het droge en warme weer deze week zorgt voor ideale omstandigheden voor dit werk, maar dan nog heeft het tijd nodig. Zodra de nieuwe laag is uitgehard en is gewalsd gaan de paden weer open. Wil je vanaf West Terschelling naar West aan Zee, dan kan je omfietsen via andere fietspaden. Dit hebben we ter plekke aangegeven. De verwachting is dat het werk volgende week klaar is, ruim voor de drukte van Oerol!

reageren

geef een reactie

 • Boswachter Joeri Lamers
  17 mei 2016 om 08:21

  Hallo Sjoukje,

  Dit pad blijft een rolstoelpad, de aannemer heeft de opdracht meegekregen om hier de schelpenlaag helemaal vlak aan te leggen. Rolstoelen e.d. blijven zo beter op het pad, de fietspaden worden altijd iets bol gelegd zodat het water makkelijker wegloopt.

  Oostkant Doodemanskisten is een wandelpad. Komende vanaf de Douwe Totlaan kom je ene bordje ‘wandelpad’ tegen aan het begin. Vanaf de westkant heb ik niet direct goed voor ogen.

  Groet,

  Joeri

 • sjoukje
  12 mei 2016 om 18:14

  Het pad achter seinpaalduin wordt nu definitief een fietspad ipv een rolstoelpad? Ook aan de kant van Doodemanskisten waar de krokodil staat is het voor mij en velen niet duidelijk. Is dat nu een fietspad of wandelpad?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog