www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Mooi wandelweer in aantocht!

9 maart 2017 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling
wandelen op terschelling

De meteorologische lente is alweer vol aan de gang, hoewel op Terschelling de eerste groene blaadjes nog wel even op zich laten wachten. Vanwege het koude zeewater begint het voorjaar hier altijd net iets later dan aan de wal. Dat neemt niet weg dat het voorjaar hier over het algemeen veel zonnige dagen heeft, mooi wandelweer dus!

Op het eiland (maar ook op Vlieland en Ameland) ligt een uitgebreid netwerk van wandelroutes, die je via knooppunten ook nog met elkaar kan verbinden tot één lange wandeling. Je kan zo je eigen route over het hele eiland samenstellen. Handig daarbij is het boekje ‘Wandelen op Terschelling’, waarin alle routes beschreven worden. Je kan het online op de website van de VVV Terschelling bestellen, net als het Amelander boekje op de site van VVV Ameland en die van Vlieland op de site van VVV Vlieland. En een leuke extra wandeltip op Terschelling is de wandelroute over de Noordsvaarder, die kan je hier downloaden!

Het onderhouden van de wandelroutes is altijd een hele klus. Door het jaar heen verdwijnen er markeringen of blijkt het toch handiger een wijziging door te voeren. De komende weken gaan we de ontbrekende markeren vervangen, net als de ontbrekende 112 bordjes voor noodgevallen. Kom je ontbrekende zaken tegen, meld het dan bij ons.

reageren

geef een reactie

 • E.meijer
  24 maart 2017 om 17:09

  Vandaag gedode ree gevonden in het berkenbos tegen vogelgebied aan roozenlaantje. Vorig jaar oog in oog met levende ree in duingebied bij formerum. Van de dode ree heb ik een foto gemaakt lijkt mij slachtoffer van een vos haar strot is nml door gevreten

  • Boswachter Joeri Lamers
   28 maart 2017 om 09:19

   Goedemorgen, een vos is niet waarschijnlijk omdat er op het eiland geen vossen voorkomen. De kans is groot dat het dier is doodgegaan en daarna is aangevreten door roofvogels, kraaien etc.. Aangevallen door een hond kan, maar dan hebben ze meestal flinke verwondingen aan de achterzijde.

   Groet,

   Joeri

 • Wildrat
  11 maart 2017 om 18:45

  Begrijp ik goed dat je nu zelfstandig van Terschelling naar Ameland kunt lopen of naar Vlieland. Zonder risico met vloed in vaargeul te belanden als je de vloed en eb tijden bijhoudt bij start

  • Boswachter Joeri Lamers
   28 maart 2017 om 09:21

   Excuus voor de late reactie. Heel scherp opgemerkt, misschien dat een eiland overstijgend netwerk met verbindingen in welke vorm dan ook iets is voor d etoekomst 😉 Maar zonder gekheid, ik heb het inderdaad wat verkeerd verwoord. Je moet of hele lange benen hebben of goed kunnen zwemmen om 1 lange wandeling over alle eilanden te maken.

   Groet,

   Joeri

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog