www.boswachtersblog.nl/ Texel

Wandelen langs brede orchissen in Krimbos op Texel

11 juni 2012 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Wandelen langs brede orchissen kan nog op de rondwandeling Krimbos bij De Cocksdorp op Texel. Het bos is aangelegd als recreatiebos bij de uitbreiding van de verblijfsrecreatie. Vaknatiecentrum De Krim beheert in overleg met Staatsbosbeheer de Krimboswandeling, die met blauw gekopte paaltjes is gemarkeerd. De sloten in het Krimbos worden gevoed door kwelwater uit de duinen, het zijn duinrellen. Een paar jaar terug hebben het waterschap en Staatsbosbeheer een deel van deze sloten van natuurvriendelijke oevers voor zien en met een soort stuwen de snelheid waarmee het water uit het bos naar de polder stroomd vertraagd. Goed voor de natuur en voor de landbouw, er komt nu langer water uit het bos in het groeiseizoen. Voor de wandelaars en fietsers maken de bleomrijke oevers een bezoek nog aantrekkelijker. Op dit moment kunt u nog genieten van de bloei van brede orchissen.

Bosswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Erik van der Spek Staatsbosbeheer Texel
   26 juni 2012 om 13:28

   Hartelijk dank, Erik

 • Rare lizard orchid on Dutch island | Dear Kitty. Some blog
  11 juni 2012 om 09:22

  […] Texel island orchids: here. And here. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog