www.boswachtersblog.nl/ Texel

Duinroosjes geuren en kleuren in Texels duin

12 juni 2012 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Deze dwergstruiken zijn de kenmerkende soort van een van de bijzondere begroeiingen in de duinen van Texel: de duinroosjeshellingen. De duinroosjes blij- ven vooral op deze hellingen als regel zo laag dat je ze nauwelijks als struikjes herkend. Het grootste deel van de plant zit dan ook onder de grond. De bloemen van het duinroosje zijn roomwit, al zit er soms een roze exemplaar tussen. Later zijn de rozenbottels glanzend purperzwart. Duinroosjes die op beschutte plaatsen groeien, kunnen een meter hoge struiken vormen. Een goede reden om daar deze week over te schrijven. 2012week23 Duinroosjes

reageren

geef een reactie

  • Rare lizard orchid on Dutch island | Dear Kitty. Some blog
    12 juni 2012 om 16:03

    […] More Texel flowers: here. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog