www.boswachtersblog.nl/ Texel

Parnassia, bloem die een wandeling door de Duin van Texel waard is.

30 juli 2012 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Van de vele mooie bloemen die in het Nationaal Park Duinen van Texel groeien is de parnassia zeker een van de mooiere. De grote witte bloemen zijn ook nog eens makkelijk te vinden, om de schoonheid goed te zien loont het de moeite de bloem van dichtbij te bekijken. De wetenschappelijke naam Parnassia palustre verraad voor de kenner van potjeslatijn dat deze soort op vochtige plaatsen gezocht moet worden. In de duinen zijn dit de natte duinvalleien. Parnassia is goed te bekijken langs bijvoorbeeld de Horspolderrondwandeling of tijdens de Staatsbosbeheer excursie door De Muy. meer over parnassia: 2012 week30 Parnassia

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Forester moth on Texel island | Dear Kitty. Some blog
    30 juli 2012 om 15:48

    […] parnassia flowers: here. Share this:TwitterFacebookLike this:Like11 bloggers like this. This entry was posted in […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog