www.boswachtersblog.nl/ Texel

Veel afval in bosspeelplaats Krimbos

1 augustus 2012 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Bosspeelplaats Krimbos wordt druk gebruikt door Texelse jongeren die hier ‘s middags en ’s avonds gezellig bij elkaar komen. Dat is prima wat Staatsbosbeheer betreft, wel is het jammer dat ze de spullen die ze er mee naar toenemen als afval achterlaten. Nadat een aantal keren geprobeerd is de groep op hun gedrag aan te spreken en ze te bewegen samen op te ruimen, heeft Staatsbosbeheer vandaag moeten ingrijpen. Er was onder andere oud meubilair het bos in gesleurd. Een aanhanger vol afval is verzameld, en zal op kosten van de belastingbetaler worden gestort bij het afvalinzamelstation. Hutten bouwen mag in de bosspeelplaats, maar alleen met de aanwezige losliggende takken. En die mogen alleen met touw, bij voorkeur sisal, aan elkaar en aan de bomen worden geknoopt. Positief is dat, nadat de groep daarop is aangesproken, er geen vuurtjes, ook niet in een vuurkorf, meer worden gestookt.

Wanneer er weer afval achtergelaten wordt, zal dit door Staatsbosbeheer beoordeeld worden als afstort en wordt er geverbaliseerd.Ook voor het rijden met snorfietsen en bromfietsen in het Krimbos is er wat Staatsbosbeheer betreft ondertussen voldoende gewaarschuwd. Overtreders kunnen op een proces-verbaal rekenen.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog