www.boswachtersblog.nl/ Texel

Veilig langs de bospaden

6 november 2012 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Elke winter zorgt Staatsbosbeheer weer voor veiligheid langs de bospaden in het Nationaal Park Duinen van Texel. Dit werk begint al in de zomer. Kees Lemstra bekijkt dan langs alle wegen een paden in de bossen de bomen en beoordeeld hun gezondheid. In de zomer staan de loofbomen vol in het blad en is dit goed te beoordelen. Elke boom waarbij het risico bestaat dat die in het komende jaar afbreekt wordt door hem van een stip voorzien en op kaart gezet.[slideshow]

In de herfst en winter gaan de boswachter met deze kaart op pad. Alle gemarkeerde bomen worden dan omgezaagd. Daarmee zorgt Staatsbosbeheer ervoor dat bij een bezoek aan het bos de kans op ongelukken door afbrekende bomen zo klein mogelijk is. Bij dit werk krijgen ook jonge dennenbomen in de bosrand wat ruimte. Ze kunnen dan beter groeien, waardoor de herinnering aan de bomen waarmee de bosaanleg is gestart bewaart wordt.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog