www.boswachtersblog.nl/ Texel

Rondje Westerduinen

31 december 2012 Boswachter Erik van der Spek in Texel

 

(c) Ton Zegers Levende zeereep bij Paal 14
(c) Ton Zegers Levende zeereep bij Paal 14

De Texelse Duinen vormen een prachtig wandelgebied. De Westerduinen worden ten onrechte nogal eens over het hoofd gezien. Deze wandeling van 6,8 km start vanaf het Westerslag bij het vogelwachthuisje naast de Schelvisnol.

Komt de wind uit een zuidelijke richting, loop dan eerst door de duinen, dan heeft u op het strand de wind in de rug. Deze wandelroute is vanwege de bekende meeuwenkolonie en andere broedvogels alleen buiten het broedseizoen toegankelijk. In het broedseizoen kunt u dit rondje maken via De Dennen. 2012 week51 Kerstweekvan de boschwachter

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog