www.boswachtersblog.nl/ Texel

Staatsbosbeheer zorgt voor meer zicht op Roggesloot op verzoek dorpscommissie

23 januari 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

[slideshow]Boswachters van Staatsbosbeheer maken met hulp van een vrijwilliger dankbaar gebruik van het ijs om opslag van bomen in de rietgordel van de Roggesloot bij De Cocksdorp op Texel om te zagen. Door het toenemend aantal bomen en struiken die tussen het riet gaan groeien is er van uit de Molenlaan steeds minder zicht op de Roggesloot. De dorpscommissie heeft Staatsbosbeheer gevraagd om een deel van het zicht op de Roggesloot te herstellen en aangeboden vrijwilligers te zoeken om de takken weg te slepen. Rietmaaier Willem Reuvers zorgt voor het verwijderen van stobben om de kans op hergroei van de struiken te beperken. Het verwijderen van struikopslag is niet alleen goed voor het zicht, maar ook voor behoud van het riet en daarmee nestgelegenheid van rietvogels.

 Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog