www.boswachtersblog.nl/ Texel

Supersunday pittige winterse ATB tocht met winterszonnetje

10 februari 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

[slideshow]Vandaag werd de Supersunday van Wielersport Texel verreden. Een ruim 100km lange tocht veelal door Texel boerenland, maar ook een stukje bij Staatsbosbeheer door het Nationaal Park Duinen van Texel. Wandelpaden in De Seeting maakten voor delen ruig wandelpad in de klim afstappen nodig. Het bijzonder natuurgebied De Slufter was beter te passeren. De tocht mengde zich hier goed met de vele wandelaars die van het zonnige winterweer genoten.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Jos van den Berg
    16 februari 2013 om 14:43

    Natuurgebieden worden steeds meer recreatiegebieden met ruimte voor allerlei outdoor-activiteiten zoals mountainbiketochten. Bij grote evenementen worden paden eenmalig opengesteld. Bij wijze van uitzondering…………….
    Maar de werkelijkheid is geheel anders. In de duinen kom je zeer regelmatig groepen mountainbikers tegen op diezelfde maar nu verboden paden. In alle seizoenen dus ook midden in het broedseizoen. Dit soort evenementen kun je m.i. alleen organiseren als handhaving hoog in het vaandel staat. Helaas is dit niet het geval met als gevolg een afbraak van natuurwaarden.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog