www.boswachtersblog.nl/ Texel

Hooglanderkalfje in winterse Bollekamer

15 maart 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

SONY DSC

Ondank het maartse winterweer is het afkalven van de Schotse Hooglanders begonnen. Dit kalf loopt al met de moeder mee door het duin. De hooglanders verstoppen hun kalf de eerste dagen vaak, moeder komt dan een paar keer langs om het kalf te zogen. Al snel loopt het kalf met de moeder mee door het duin. De kalfjes zien er schattig uit, wel is het verstandig om ze alleen van een afstand te bekijken. De kans bestaat dat de moeder het niet op prijs stelt wanneer mensen zomaar hun hoofd in de ‘kinderwagen’ steken. Volg zeker nu het advies van Staatsbosbeheer om op 25m afstand te blijven. Uiteraard is het nu extra belangrijk dat de honden aan de lijn gehouden worden in gebieden waar vee loopt. Vanwege de start van het broedseizoen is dat ook in duingebieden zonder vee nodig.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Crane babies video | Dear Kitty. Some blog
    15 maart 2013 om 14:57

    […] Highland cattle on Texel island: here. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog