www.boswachtersblog.nl/ Texel

Konijnenziektes maken slachtoffers

2 april 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

SONY DSCVan de grote aantallen konijnen die halverwege de vorige eeuw nog in de duinen rondliepen is niet veel meer over. De konijnenziekte myxomatose heeft de konijnenstand drastisch omlaag gebracht. Ook nu worden op verschillende plaatsen veel dode konijnen gevonden. Een vervelend gezicht, maar niet gevaarlijk voor mens of dier. Sterker nog, voor dieren kan het zelfs een onverwachte voedselvoorraad zijn.  2013 week13 Konijnenziektes maken slachtoffers

boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Texel, third day | Dear Kitty. Some blog
    2 april 2013 om 11:59

    […] rabbit, running fast in the snowy […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog