www.boswachtersblog.nl/ Texel

Wilde bijen van de Waddeneilanden

5 april 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

 

Texelse zandbij, te vinden op texel en het zuiden van Limburg
Texelse zandbij, te vinden op texel en het zuiden van Limburg

Het verschijnen van het boek ‘de Nederlandse Bijen’ maakt het vergelijken van de verspreiding van bijensoorten in diverse gebieden mogelijk met actuele gegevens. Omdat ik zelf het actiefst ben op Texel heb ik de verspreiding over de Waddeneilanden naast elkaar gezet, aangevuld met recente, eigen waarnemingen. Atlassen zijn op het moment van verschijnen onherroepelijk al verouderd, o.a. door productietijd en vangsten nog niet zijn gedetermineerde of doorgegeven vangsten. Ook dit overzicht is dus niet volledig. 2013 week14 Wilde bijen van de Waddeneilanden

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog