www.boswachtersblog.nl/ Texel

Gezellige Vogelkijkdag Texel

11 mei 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

[slideshow]
Ondanks een regenachtige start is het gezellig geworden op de Vogelkijkdag Texel, zeker toen in de loop van de middag de zon weer echt ging schijnen. Door de grauwe start trok de dag wel duidelijk minder bezoekers dan vorig jaar. De organisatie was weer in handen van het Vogelinformatiecentrum Texel, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Dankzij de hulp van veel vrijwilligers en de medewerking van deelnemende organisaties en bedrijven was er een gevarieerd aanbod van activiteiten, informatie en materiaal voor de bezoekers. Dingen die op een of anderen manier met vogels te maken hebben waren uiteraard in de meerderheid.

Staatsbosbeheer gaf vogels vooral aandacht op de informatiewand. Als activiteit was er weer de mogelijkheid om bijenhotels te maken. Hiervoor was weer veel belangstelling bij de kinderen, maar ook bij veel volwassen. In veel tuinen verschijnt zo weer nestgelegenheid voor een deel van onze wilde bijen. Met de meegegeven informatie kunnen mensen zelf verder met het bij vriendelijk maken van hun tuin. Daarmee bevorderen ze ook de groei van fruit en de zaadvorming van de planten in hun tuin.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog