www.boswachtersblog.nl/ Texel

De Westerduinen in april en mei

16 mei 2013 Jitske Esselaar in Texel

Door de lange winterperiode is de natuur wat later op gang gekomen dan andere jaren. Veel planten zijn pas laat in blad of in bloei gekomen. In de Dennen staan de kievitsbloemen, bosanemonen en dotterbloemen nu prachtig te bloeien. Ook veel vogelsoorten zijn dit jaar later begonnen met broeden, de kievit is bijvoorbeeld twee weken later dan voorgaande jaren.

De eerste eieren in de meeuwenkolonie zijn gevonden op 2 mei. Tijdens de excursie “naar de meeuwenkolonie” in de Westerduinen of “langs de lepelaarskolonie” in de Geul zijn de prachtig gespikkelde meeuweneieren van dichtbij te bewonderen. Opgeven voor een excursie kan bij Ecomare.

 

Boswachter Glenn van Ginkel

reageren

geef een reactie

  • Forester moth on Texel island | Dear Kitty. Some blog
    16 mei 2013 om 13:56

    […] also known as klein groentje. Recently, the forester has been seen eg in the Westerduinen [see also here] and on the Hoge […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog