www.boswachtersblog.nl/ Texel

Broedseizoen in de Duinen van Texel bijna over, ‘groene paden’ gaan weer open

15 augustus 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

'groene wandeling' door de Westerduinen
‘groene wandeling’ door de Westerduinen
Nu het broedseizoen bijna voorbij is, opent Staatsbosbeheer vanaf vrijdag 16 augustus weer de ‘groene paden’: de met groene aanduiding gemarkeerde wandelpaden in het Nationaal Park Duinen van Texel. Het pad achter De Geul blijft nog tot 1 september dicht omdat het dicht langs de lepelaarskolonie loopt. Voordat de paden open gaan maait Staatsbosbeheer de paden en snoeit zo nodig uitgegroeide struiken, nadat gecontroleerd is of er geen late broedgevallen zijn waardoor dit nog niet kan. Het gaat om onverharde meestal ruige paden voor de meer avontuurlijke wandelaar, later in het jaar kunnen laarzen nodig zijn.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog