www.boswachtersblog.nl/ Texel

Veel wandelaar profiteren van ‘groene routes’op Texel

19 augustus 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Afgelopen weekend maakten veel mensen dankbaar gebruik van de ‘groene routes’ in de Duinen van Texel. Dit zijn wandelpaden die na het broedseizoen beschikbaar zijn, zoals op de foto in de Bollekamer van af het parkeerterrein bij Paal 12, en met een groene markering zijn aangegeven. Heel geschikt voor een rondje duinen en strand, waarbij op het strand met de wind in de rug gewandeld kan worden.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Natuurvriend RS
    19 augustus 2013 om 14:11

    Geweldig! Zodra ook het pad achter de Geul open is (1 september), gaan we er weer op af. Het pad is niets minder dan een typisch Hollandse jungle, compleet met de heerlijke geuren die daar bij horen. We lopen dan weer terug langs het Pompevlak.

    Af en toe aan de kant springen voor Piet Pasterop! en Arie Aandekant! op hun MTB. Het pad achter de Geul is een hotspot voor de vloekende scheur- en ragvrienden. We hebben allang gecapituleerd voor dit fenomeen, want er wordt alleen maar over gepraat en verder gebeurt er niks. Als je dit wilt tegengaan, moet je snel, adequaat en massief ingrijpen.

    Onlangs hoorden we dat er in de zeereep achter het Duinpark weer een doorgang komt tussen paal 17 en de Bleekersvallei. Nu is onze vraag: is deze al klaar? Vanaf wanneer kunnen we dit nieuwe pad betreden? We horen het graag!

    • Erik van der Spek Staatsbosbeheer Texel
      19 augustus 2013 om 18:23

      Bedankt, het optreden tegen mountainbikers is overigens makkelijker gezegd dan gedaan. Het pad door het Duinpark is vorige winter in gebruik genomen en sinds 16 augustus met de andere ‘groene routes’ weer beschikbaar.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog