www.boswachtersblog.nl/ Texel

Onderzoek naar beleving monumenten

28 augustus 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

SONY DSC
Vanmiddag is een onderzoeker van de Grontmij op Texel bezig om interviews af te nemen van mensen die recreëren in de omgeving van monumenten die Staatsbosbeheer op Texel beheert. Staatsbosbeheer beheert naast natuurgebieden ook veel monumenten, vaak gebouwen, die in deze gebieden liggen. We willen weten hoe onze bezoekers deze monumenten ervaren; wat vinden ze er van, wat missen zij en waar zijn ze blij mee. De opinie van de bezoekers gebruikt de directeur van Staatsbosbeheer Sylvo Thijsen tijdens de presentatie die hij geeft op het Nationaal Monumentencongres en wordt daarna gebruikt bij het verder professionaliseren van het monumentenbeheer.

Staatsbosbeheer beheert op Texel o.a. een aantal schapenboeten op de Hoge Berg en de Boet van Hopman in De Nederlanden, maar ook oude boerderijen als het Sandershuis en Dorpszicht en het vestingwerk Batterij Den Hoorn.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog