www.boswachtersblog.nl/ Texel

Leuke vondsten op Achtbunder Texel

30 september 2013 Jitske Esselaar in Texel

In 2011 is het project Achtbunder uitgevoerd in het noorden van Texel. De bovenlaag van het grasland is verwijderd en er is een open verbinding gemaakt met de Slufter. De zee komt hier in de winter nu weer een aantal keren bijna tot aan de Krimweg. De zoute invloed van de zee is na twee jaar al te merken aan de planten die opkomen. Je vindt hier planten die ook in de Slufter staan, zoals Zeeaster en Zeekraal. Ook het prachtige Strandduizenguldenkruid en de rode lijst soort Dwergbloem hebben hier al een plekje gevonden. Als deze ontwikkeling zich voortzet, hebben we er straks een prachtig soortenrijk gebied bij op Texel!

Boswachter Jitske Esselaar

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog