www.boswachtersblog.nl/ Texel

Honderden mountainbikers genoten van tocht door de Duinen van Texel

19 oktober 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

SONY DSCVanochtend genoten honderden mountainbikers van een pittige tocht door de Duinen van Texel georganiseerd door Wielersprot Texel. Vanochtend mocht op een aantal wandel- en ruiterpaden gereden worden waar dit normaal niet mag. Er ontstond wat verwarring door dat op twee plaatsen de routemarkering was verwijderd of aangepast. Tot de volgende tocht is mountainbiken alleen toegestaan op de mountainbikeroute en de fietspaden. De vereniging werkt aan uitbreiding van de route.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

 • Buzz
  21 oktober 2013 om 15:29

  Mountainbiken vanuit De Koog over het wandelpad door de Muy naar de Slufter is altijd toegestaan (en wordt ook keurig met fietsbordjes aangegeven).

  • Erik van der Spek Staatsbosbeheer Texel
   22 oktober 2013 om 14:33

   dat klopt

  • Buzz
   24 oktober 2013 om 11:33

   Het is trouwens een prachtig pad, zo naar de Slufter. Mooi ook om dan over het strand (bij laagwater) terug te rijden naar het zuiden (richting De Koog). Als het vloed is, is het evenwel reuze jammer dat je dan niet via het (400 meter lange) Slufterdijkje naar de Zanddijk mag fietsen. In 2010 zijn daar verbodsbordjes geplaatst. Is het niet mogelijk om dat verharde Slufterdijkje weer toegankelijk te maken?

  • Erik van der Spek Staatsbosbeheer Texel
   25 oktober 2013 om 15:11

   dat wandelpad is te smal om gecombineerd door wandelaars en fietsers te laten gebruiken. Wanneer Wielersport Texel de 100km route gerealiseerd krijgt dan komt er wel een alternatief

  • Henk
   27 juni 2015 om 15:24

   Een paar vraagjes… Inmiddels zijn we bijna 2 jaar verder en de 100km mtb-route is kennelijk nog altijd niet gerealiseerd. Gaat ie er ooit nog komen, inclusief de verbinding naar de Zanddijk? Overigens is er naast het stenen Slufterdijkje (gras)ruimte genoeg, zowel voor fietsers als wandelaars. Alleen dat steile (klinker)klimmetje is nogal smal, maar voor wandelaars zijn er iets noordelijker sowieso nog twee toegangspaden naar de Slufter. Wat mij betreft, mag dat klimmetje dan ook wel louter voor fietsers toegankelijk worden. ;-))

   Verders is vorig jaar de fietsroute door de Slufter naar het strand verlegd naar een erg rul zandpad, alwaar fietsen grotendeels niet mogelijk is. Waarom is die route verplaatst?

   En vorige week zag ik zowaar dat fietsen vanuit de Muy naar de Slufter opeens helemaal niet meer toegestaan is. Immers, bij dat stalen veehek (vlakbij het Slufterdijkje) is onlangs een fietsverbodsbordje geplaatst. Wat is daar de reden van?

 • Wim Bos
  19 oktober 2013 om 11:17
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog