www.boswachtersblog.nl/ Texel

Onverwachte en welkome hulp bij het ruimen van vuil in De Slufter op Texel

20 januari 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel

(c) Cecil en Monica Van Tiel - Witte
(c) Cecil en Monica Van Tiel – Witte

Door de stormen van de afgelopen maanden is er veel vuilnis in De Slufter terecht gekomen. Het vloedmerk, de plek waar bij vloed het aanspoelsel achter blijft, bestaat grotendeels uit dode planten uit De Slufter. Dit is zoals het hoort en dit vloedmerk is een van de bijzondere plekken in De Slufter met een eigen levensgemeenschap van planten en dieren. Wat er niet thuis hoort is alle kunststof en glas dat de zee achter laat.
Celcil en Monica Van Tiel-Witte uit Oudeschild hebben dit ook gezien en zagen een kans. Zij verzamelen plasticdopjes voor een blindengeleidehondenfonds. Afgelopen zondag hebben zij met hun familie vuilgeruimd in De Slufter, de dopjes en vier zakken plastic namen ze mee. De rest van het verzamelde afval hebben ze netjes klaargezet en wordt door Staatsbosbeheer opgehaald. Hiermee is al een mooi start gemaakt met de schoonmaak van De Slufter.
Op zaterdag 8 maart kunt u van 9.30-13.00 uur meehelpen om de rest van het vloedmerk te ontdoen van alles wat er niet thuis hoort. Opgeven kan via l.bremer@staatsbosbeheer.nl of 0222-312228.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog