www.boswachtersblog.nl/ Texel

Duitse Texelfan plant “laatste boom” op het Vierkante Stuk

1 maart 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel

(c) Dirk Oosterhof
(c) Dirk Oosterhof

Sarah Schöder uit Bedburg plantte vanmiddag de laatste boom op het Vierkante Stuk in De Dennen op Texel. Op 30 december organiseerde zij een fotomoment voor de op Texel aanwezige volgers van ‘Wir lieben Texel’ de Duitstalige Facebookpagina van VVV Texel. Spontaan ontstond het idee om voor Texel iets terug te doen en de vele omgewaaide bomen in het bos van de storm op 28 oktober leverde het idee op om het geld voor nieuwe bomen te bestemmen. Via Nicolette Dapper van de VVV kwam dit aanbod bij Staatsbosbeheer terecht. Het aanplanten van bomen op het Vierkante Stuk bij de herinrichting van dit terrein sloot goed aan op deze wens. De rest van de bomen zijn eerder door mensen die bij de organisatie van het Tevokobuitentoernooi dat jaarlijks op deze speelweide plaats vindt geplant. Prachtig dat veel mensen op deze manier willen bijdragen aan het beheer van Texel.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

 • Natuurvriend RS
  2 maart 2014 om 16:00

  Een paar jaar geleden sprak ik een Duits meisje dat met haar vader deelnam aan de excursie in de Waalenburger Polder. Ze vertelde dat ze minstens twee maal per jaar een week naar Texel gaan. Ze vertelde nog iets veel leukers: ‘We hebben bijna alle waddeneilanden van Denemarken, Duitsland en Nederland uitgeprobeerd en we vinden Texel by far het mooiste eiland!’

  Hoe leuk is dat!

  • Erik van der Spek Staatsbosbeheer Texel
   2 maart 2014 om 16:59

   Er leuk,heb zelf nog niet alle Duitse Waddeneilanden bezocht, maar denk dat ze wel gelijk heeft.

 • Ed van der Ham
  1 maart 2014 om 21:14

  Een leuk gebaar, Ga morgen even kijken.

 • Wim Bos
  1 maart 2014 om 18:09
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog