www.boswachtersblog.nl/ Texel

Vrijwilligers uit Kennemerland verwijderen opslag uit het Duinpark op Texel

8 maart 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel

[slideshow]

Een groep van 20 leden van het IVN uit Kennemerland hebben zaterdag 8 maart Staatsbosbeheer geholpen met het beheer van het Nationaal Park de Duinen van Texel. Zij hebben onder leiding van de Texelse vrijwilliger Reynier de Graaff gewerkt. In het zuidelijk deel van het Duinpark en het noordelijk deel van de Bleekersvallei is langs het Paggas’spaadje bosopslag verwijderd om zo te helpen het open duin te behouden. Vooral Amerikaanse vogelkers is weggehaald, verspreid bleven de meeste de dennen, sparren, vlieren en eiken staan. In de duinheide mogen beste enkele bomen en struiken groeien. Van de dennen is het onderste deel van de stam blijven staan. Houtkeverlarven gaan hier hun gangen in graven, waar later wilde bijen en solitaire wespen weer hun eieren in kunnen leggen.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog