www.boswachtersblog.nl/ Texel

Natuurbrandbestrijdingsoefening op Texel verliep soepel

9 maart 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel

[slideshow]

Zaterdag 8 maart heeft de regionale brandweer de jaarlijkse natuurbrandbestrijdingsoefening gehouden. Doel van deze oefening was het opfrissen van de procedures en het samenwerken met Staatsbosbeheer als terreinbeheerder te oefenen. Bij een natuurbrand is de terreinkennis van de terreinbeheerder van groot belang, die kent de weg goed en weet waar bijzondere situaties zijn waar rekening mee moet worden gehouden. Op Texel heeft Staatsbosbeheer nog een extra rol, die van verkenner. Bij een natuurbrand wordt Staatsbosbeheer op Texel direct mee gealarmeerd en gaat in overleg met de brandweer op verkenning, waar brand het precies en wat is de beste route naar de brand. De melding van de brand wees wel naar de richting van het bos waar gezocht moest worden, maar niet direct naar de juiste plek. Iets wat in werkelijkheid ook vaak voorkomt. Er kan een grote afstand zitten tussen de plaats waar mensen brand ruiken of rook zien. De ‘brand’ in De Dennen op het Paradijs is snel gevonden, maar dan blijkt dat er mogelijk nog een tweede brand is. Die bleek er inderdaad te zijn langs de Biesbosweg, ook deze brand was daarna snel onder controle. Wanneer het mee zit blijft het dit jaar voor dit onderwerp bij deze oefening. Naast de Texelse brandweer oefenden ook eenheden van Den Helder en Julianadorp.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog