www.boswachtersblog.nl/ Texel

Staatbosbeheer zoekt groene dromen; wat is uw droom voor Texel?

6 april 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Nederlanders houden ervan om naar buiten te gaan: de natuur in om gezellig met je familie te wandelen, om een frisse neus te halen, om te sporten, of om even je hoofd leeg te maken. Dat kan, want ruim 90% van onze natuurgebieden is opengesteld voor bezoekers. De betrokkenheid van bezoekers met natuur is groot. Regelmatig krijgen onze boswachters verzoeken om een mooi project in de streek te realiseren: een speelbos voor kinderen, een speciaal pad voor mensen die in een rolstoel zitten, een paddenscherm, enzovoort. Prachtige dromen die we graag in vervulling laten gaan om Nederland nog mooier te maken. Daarom zijn we samen met tv-programma Hart van Nederland van SBS6 op zoek naar de mooiste groene wens of droom. Zondagavond 23 maart wordt de eerste groene wens in beeld gebracht bij Hart van Nederland, om 22.30 uur.

Droom
Publiek wordt opgeroepen om lang gekoesterde wensen in favoriete natuurgebieden aan ons door te geven. Via de site http://www.mooier-nederland.nl kun je je groene droom inzenden. Als de wens te vervullen is, dingt de speler mee naar de hoofdprijs: de realisatie van de droom. Vanuit Staatsbosbeheer bieden wij dan een financiële bijdrage, menskracht of kennis. Roep mensen op om mee te doen, zodat dromen gerealiseerd kunnen worden. Iedereen kan helpen door tussen 21 april en 2 mei een kennisquiz over natuur te spelen en punten voor een project te verdienen. Hoe meer spelers voor een project, hoe meer punten, hoe groter de kans dat dat project wint. De speler die de meeste punten voor een droom bij elkaar speelt, krijgt een geheel verzorgde midweek in één van onze Buitenlevenwoningen.

Wedstrijd
De wedstrijd is begonnen opzondag 23 maart. Hart van Nederland brengt in het programma een groene wens in beeld. Vanaf dat moment kan iedereen via http://www.mooier-nederland.nl zijn of haar droom inzenden. De droom mag natuurlijk in één van onze gebieden zijn, maar ook op een willekeurige andere plek. Zolang er maar een goede en overtuigende motivatie bij zit. Je kunt inzenden tot zondag 20 april. Op maandag 21 april start de special kennisquiz die twee weken duurt. Op zondag 4 mei wordt in Hart van Nederland de winnaar bekend gemaakt.
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Wat is uw groene droom voor Texel? De Koog als duindorp naar de ideeën van Planet Texel? De veerhaven als een duingebied volgens het Loodsproject? Vernieuwde fietspaden zoals in het verbeterplan van het Nationaal Park? Texel vrij van zwerfvuil, omdat iedereen elke dag iets opruimt? Of …..?
SONY DSC
Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • sanne
    7 april 2014 om 15:01
    • Erik van der Spek Staatsbosbeheer Texel
      7 april 2014 om 17:53

      bedankt

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog