www.boswachtersblog.nl/ Texel

Strandbroeders, met een beetje ruimte zijn ze al geholpen. Goed voorbeeld op Texel.

17 april 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel

De vogels die op het strand willen broeden hebben het in Nederland moeilijk. Het strand is ook populair bij mensen en hun honden. Nu is het strand zo groot dat met een beetje moeite het beetje ruimte dat strandbroeders nodig hebben eigenlijk geen beperking voor de mensen wensen hoeft te zijn. Tijdens het broed seizoen een paar meter omlopen is vaak genoeg. Een goed voorbeeld zijn de bontbekplevieren die op Texel al jaren op een bijzonder strand broeden en jongen groot brengen. Een groot parkeerterrein heeft wel iets van een strand, een grote kale vlakte die voor andere soorten te kaal is. Dankzij een eenvoudige markering van Staatsbosbeheer houden mensen voldoende afstand. Op heel drukke momenten is wat meer afzetting nodig. Vorig jaar kwamen er drie keer jongen van dit paar tot vliegen. Wanneer u zelf eens wilt kijken is dit geen probleem zolang u op afstand blijft. Met een verrekijker en de auto als schuilhut is dit een leuke belevenis.
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Brent geese, sanderlings and plovers | Dear Kitty. Some blog
    17 april 2014 om 15:45

    […] Ringed plover nest on Texel parking lot: here. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog