www.boswachtersblog.nl/ Texel

Hondenpoep ruim je op, maar graag in één keer goed.

29 mei 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Gelukkig vinden steeds meer hondenbezitters het normaal om de poep van hun hond op te ruimen. Zeker op plaatsen waar kinderen kunnen spelen of waar gewandeld wordt maakt dit het leven een stuk aangenamer. Op Texel worden b.v. bij Paal 9 door het strandpaviljoen zelfs poepzakjes aangeboden voor wie vergeten is ze mee te nemen. Jammer is dat sommige honden uitlaters vervolgens de poep verpakt achter laten. Wilt u het zakje met poep niet meenemen, gooi de poep dan onverpakt op een plek waar niet gelopen of gespeeld wordt. Anders volgt u wel de regel op dat hondenpoep niet achter gelaten mag worden waar mensen kunnen lopen, maar niet de regel dat u geen afval mag achter laten.
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

 • Affodil
  29 mei 2014 om 15:56

  Zou het geen idee zijn om bij de zakjesverdeler ook een afvalbakje te plaatsen? Misschien naast het hondje op de verdeler ook een peuter zetten, want veel antihondenpoeproepers vinden het wél normaal dat de drolletjes van hun peuter rondslingeren…

  • Erik van der Spek Staatsbosbeheer Texel
   29 mei 2014 om 16:15

   50 m vanaf deze verzameling zakjes staat een afvalbak. Normaal is overigens dat ieder zijn/haar eigen probleem oplost en er niet op rekent dat een ander voor de oplossing zorgt.

  • Affodil
   29 mei 2014 om 21:22

   Die 50m moet te doen zijn…

 • Wim Bos
  29 mei 2014 om 13:32

  Opruimen,die hap,denk om de ander!

  • Hilda
   30 juli 2021 om 11:40

   Als hondenbezitster vind ik het normaal dat iedereen zijn (eigen) afval op moet ruimen. De natuur blijft hierdoor een plek om van te genieten. Maar als ik netjes met de hondezakjes in de weer ben, sta ik tussen paden vol met paardenkeutels. Wie ruimt die op?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog