www.boswachtersblog.nl/ Texel

Eerste schoonmaakactie AquaTX en Bremakker op Texel

30 juli 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel
(c) AquaTX met zijn alle het bos in, schoonmaken
(c) AquaTX met zijn alle het bos in, schoonmaken

Een afwasborstel, lege bierflesjes, snoeppapiertjes en nog veel meer rommel die niet in de natuur thuishoort werd maandagavond uit het bos geplukt door een groep enthousiaste kinderen van Camping De Bremakker. Zij namen deel aan de eerste schoonmaakactie van AquaTX.

De stichting AquaPLUS, initiatiefnemer van AquaTX, stimuleert het drinken van kraanwater uit glazen in (horeca)bedrijven, geeft voorlichting over afval en water en organiseert schoonmaakacties in de Texelse natuur. Eind juni was de officiële start. Inmiddels schenken zo’n tien horecabedrijven dit ‘Texelse kraanwater met een beetje meer’, waaronder Camping de Bremakker. “We zijn erg bezig met duurzaamheid en AquaTX past goed in onze visie en werkwijze. We hebben een biertap omgebouwd tot watertap en dat wordt heel goed ontvangen door onze gasten. Die vinden het prachtig”, vertelt mede-eigenaar Ralph Koning.

(c) AquaTX De zakken zijn gevuld en het bos schoon
(c) AquaTX De zakken zijn gevuld en het bos schoon

De Bremakker was onmiddellijk enthousiast over het idee om een Rommel Rondje te organiseren vanaf de camping. Zo’n 15 kinderen en enkele volwassenen gingen onder leiding van boswachter Edwin van Egmond van Staatsbosbeheer het bos in, gewapend met handschoenen en vuilniszakken. Het enthousiasme onder de deelnemertjes was groot; er werd fanatiek gezocht naar zwerfafval en flink wat rommel verzameld. Met enige regelmaat zal AquaTX schoonmaakacties in het bos of op het strand organiseren. Voor komend najaar/winter heeft de stichting een grootschalige schoonmaakactie in de planning van het Nationaal Park, in samenwerking met IVN, Ecomare en de Texelse basisscholen.

Louise van der Sluis AquaTX

reageren

geef een reactie

 • Annelies Schoo
  30 juli 2014 om 22:18

  Een tip. Zoek vooral langs de rand van de duinen in het bos. Met name vanaf EcoMare tot de Koog. Daar ligt zoveel! Teveel voor mij alleen om mee te nemen als ik daar eens loop.

  • Erik van der Spek Staatsbosbeheer Texel
   31 juli 2014 om 07:19

   bedankt, dit is bekend en staat op het wensenlijstje

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog