www.boswachtersblog.nl/ Texel

Introductie OSG De Hoge Berg = hulp voor de natuur op Texel

5 september 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel

IMG_0327IMG_0328

Leerlingen van de OSG De Hoge Berg op Texel hebben vrijdag met elkaar afwisselende groepen in de Bleekersvallei kort geroken aan het beheer van de Texelse natuur. Tijdens hun introductie hebben ze opslag van berken en ander bomen uit de duinen gehaald. Hiermee helpen Staatsbosbeheer om het duin open te houden en het langzame proces van bosvorming tegen te gaan. Het bijzondere Texelse duinheidelandschap blijft zo bestaan met de planten en dieren die daar bij horen. Ondertussen leerden de leerlingen hun nieuwe klasgenoten beter kennen. Staatsbosbeheer is blij met deze hulp.
IMG_0324
Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog