www.boswachtersblog.nl/ Texel

Staatsbosbeheer vernieuwt deel Slag naar P 17 op Texel, Ecomare en strand blijven bereikbaar

3 november 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel

IMG_0918
Vanaf 5 november laat Staatsbosbeheer het wegdek van het Slag naar Paal 17 tussen de Ruijslaan op Texel en het parkeerterrein van Ecomare opnieuw aanleggen. Door langdurig intensief gebruik door bezoekers van Ecomare en het strand is dit stuk weg zo slecht geworden dat het gevaar voor de gebruikers kan gaan opleveren. Vanwege het grote economische belang van dit strandslag voor Texel heeft Staatsbosbeheer besloten geld vrij te maken voor het meest noodzakelijke herstel.

De klinkerbestrating wordt verwijderd en na het aanbrengen van een fundering opnieuw aangelegd. Het werk start in overleg met Paal 17 en Ecomare na de herfstvakantie en duurt ongeveer anderhalve week. Zwaar transport naar Ecomare vindt al eerder plaats . Beide bedrijven betalen mee aan een voorziening om tijdens de werkzaamheden het verkeer naar deze bedrijven en het strand mogelijk te blijven maken. Er wordt met rijplaten een noodweg gemaakt. Verkeerslichten zorgen ervoor dat het verkeer hier van afwisselend in één rijrichting gebruik kan maken. Het werk wordt uitgevoerd door Schraag Straatwerk uit Den Hoorn.

Staatsbosbeheer krijgt onvoldoende geld om de huidige basisvoorzieningen voor wandelen en fietsen in stand te houden. Geen geld krijgen wij voor de huidige recreatieve voorzieningen voor specifieke doelgroepen zoals ruiters en mountainbikers. We zoeken daarom actief naar mogelijkheden om alle huidige recreatievoorzieningen in stand te houden, zodat iedereen op zijn of haar manier van de natuur kan blijven genieten. Dit geldt voor de basis: wandelen en fietsen, maar ook voor alle andere vormen van recreatie in onze terreinen. Dit doen we in overleg met verschillende overheden, ondernemers en gebruikers. Met de gemeente Texel wordt gezocht naar manieren om recreatieve voorzieningen zoals strandslagen en fietspaden in stand te kunnen houden en zo nodig te verbeteren.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

 • Blewbird
  3 november 2014 om 19:29

  Klinkers terug gelukkig en geen asfalt. Goede tijd om dit te doen, rustiger en nog geen winter.

  • Erik van der Spek Staatsbosbeheer Texel
   5 november 2014 om 08:31

   bedankt

 • Kees Jaap Harting
  3 november 2014 om 13:20

  Gisteren deze “familie-bypass” getest met mijn moeder en OK bevonden – KJ

  • Erik van der Spek Staatsbosbeheer Texel
   5 november 2014 om 08:31

   Gelukkig, dan kunnen we aan de gang 🙂

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog