www.boswachtersblog.nl/ Texel

Gesteeld mosoortje nieuwe paddenstoel voor Texel

3 december 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel

IMG_1012

Paddenstoelen heb je in alle soorten en maten. Oud boswachter Jan Witte vond nabij Paal 9 een klein paddenstoeltje op mos groeien dat hij niet eerder gezien had. Dankzij Arthur Oosterbaan weten we dat het om gesteeld mosoortje gaat, een soort die nog niet van Texel bekend is volgens de verspreidingsatlas van de Nederlandse Mycologische Vereniging http://www.verspreidingsatlas.nl/0075040 Texel is daarmee de laatste van de bewoonde Waddeneilanden waar deze soort wordt vermeld. Gesteeld mosoortje is landelijk zeldzaam, maar in de duinen op veel plaatsen gevonden is. Deze paddenstoel leeft samen met levende mossen en is mogelijk zwak parasitisch.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Fungus discovered on Texel island for first time | Dear Kitty. Some blog
    3 december 2014 om 13:45

    […] Erik van der Spek reports from Texel in the Netherlands that a rare fungus species has been discovered for the first time […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog