www.boswachtersblog.nl/ Texel

Ook zeehonden horen op het strand of de dijk van Texel thuis

19 januari 2015 Boswachter Erik van der Spek in Texel

zeehond

Zaterdag zat er een jonge grijze zeehond op het strand tegen de glooiing bij de vuurtoren van Texel. Het was een jong dier van dit jaar dat net zelfstandig was geworden. Zeehonden zoeken het droge op om uit te rusten. Dit kan een strandwandeling een stuk leuker maken. Om het ook voor de zeehond leuk te houden is het wel belangrijk er met een grote boog om heen te lopen en van een afstand te kijken en eventueel foto’s te maken. Uiteraard moeten honden uit de buurt van de zeehond gehouden worden. Ook in het belang voor de hond, want een zeehond in nood kan fel van zich afbijten. Het strand is groot genoeg om plek te bieden aan wandelaars, hun honden en aan zeehonden en kustvogels.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Blewbird
    19 januari 2015 om 21:48

    Dus deze is niet zielig en hoeft niet ‘gered’? -Ik vind dat altijd moeilijk en ben geneigd om meteen de ambulance te bellen als ik er zo eentje in zijn eentje zie (dat gebeurt mij min of meer regelmatig, ook op Texel).

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog