www.boswachtersblog.nl/ Texel

Leerlingen Thijsseschool Texel ruimen vuil in De Slufter

2 februari 2015 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Vandaag zijn leerlingen van de Thijsseschool uit Den Burg actief geweest met het ruimen van zwerfvuil in De Slufter in het Nationaal Park Duinen van Texel. De actie is georganiseerd door AquaTX en de verzamelde rommel wordt gebruikt voor een kunstproject van Artex.

Er is gezocht in het vloedmerk langs De Zanddijk, vanaf de Oosprongweg richting de Bol van Madura en in de richting van de Bol van Dordrecht. Er is hard gewerkt en veel vuil verzameld dat de zee tijdens de winterstormen het gebied heeft binnen gebracht. De zon werkte vandaag goed mee om het werk aangenaam te maken. Er is van alles gevonden dat is aangespoeld en zonder opruimactie langzaam deel zou gaan uit maken van de plasticsoep. Ook buiten is al een kunstwerk gemaakt, op het internet circuleert de foto van een skelet met de vraag om welk dier het gaat. Aangezien er meerdere skeletdelen tot één zijn geschikt is dat best een zoekplaatje.

De boswachters van Staatsbosbeheer zijn blij met de vele helpende handen. De Slufter is weer een stuk schoner, goed voor dieren, planten en de mensen die hier van de natuur komen genieten.

Zelf meehelpen kan op zaterdagochtend 14 maart wanneer de traditionele grote schoonmaak plaats vindt vanaf de hoofdingang bij de Slufterweg. Er ligt nog genoeg, dus alle hulp is welkom.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog