www.boswachtersblog.nl/ Texel

Nieuwe banken op het uitkijkpunt over De Slufter op Texel

18 februari 2015 Boswachter Erik van der Spek in Texel

IMG_1363
Afgelopen week zijn twee van de drie versleten banken op het uitkijkpunt over De Slufter op Texel vervangen, de derde volgt binnenkort. De banken zijn gemaakt en geplaatst door Novalishoeve uit Den Hoorn. Staatsbosbeheer is blij dat er regelmatig mensen zijn die één of meer banken willen vervangen en er zo voorzorgen dat mensen die van de Texelse natuur genieten op verschillende plekken even rustig kunnen zitten. Zorgboerderij Novalishoeve verzorgt het maken, plaatsen van de nieuwe banken en het verwijderen van de versleten banken.

De keuze van de plek waar dit gebeurt is aan de gever in overleg met Staatsbosbeheer. In dit geval benaderde mevrouw Y. Dijker – van Brug Staatsbosbeheer of we niet een plek hadden waar zij een herinneringsbank kon laten plaatsen op dezelfde dag dat Staatsbosbeheer ontdekte dat één van de banken op het uitkijkpunt zo versleten was dat deze niet meer opgelapt kon worden. Mevrouw Dijke was zo enthousiast over deze plek dat zij met succes er voor gezorgd heeft dat ook de andere twee banken vervangen kunnen worden. U kunt dus de komende jaren weer knap zitten genieten van De Slufter.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog