www.boswachtersblog.nl/ Texel

Oosterse vos nu ook op Texel waargenomen, in het Nationaal Park Duinen van Texel

8 april 2015 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Afgelopen zaterdag is de dagvlinder de oosterse vos voor het eerst op Texel gezien. Dit gebeurde tijdens de voorbereiding van een excursie van Staatsbosbeheer in het natuurgebied De Geul door Eline Reydon. Het is een verwant van de bekende kleine vos die algemeen op Texel voorkomt en de zeer zeldzame en niet van Texel bekende grote vos. Vorig jaar was er een invasie van oosterse vossen uit Midden Europa, deze zijn toen niet op Texel gezien. Net als de kleine vos overwinteren oosterse vossen als volwassen dier en zijn ze al vroeg in het jaar actief. Uit ander plaatsen was al bekend dat ze met succes in Nederland hebben overwinterd. Nu is het afwachten of ze zich hier ook gaan vestigen en wel er blijvend een dagvlindersoort bij hebben.
grote vos

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Rare butterfly for first time on Texel island | Dear Kitty. Some blog
    8 april 2015 om 09:20

    […] Erik van der Spek reports that last Saturday, for the first time ever a scarce tortoiseshell butterfly was seen on Texel […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog