www.boswachtersblog.nl/ Texel

Het aantal hotels is weer sterk uitgebreid, hoge productie bij Staatsbosbeheer tijdens natuurmarkt NpTexel

16 mei 2015 Boswachter Erik van der Spek in Texel


Tijdens de Natuurmarkt van Nationaal Park Duinen van Texel hebben kinderen met hulp van boswachters van Staatsbosbeheer veel bijenhotels gemaakt. Op deze manier krijgen onze wilde bijen die in holtes nestelen in veel tuinen extra nestgelegenheid, ook gunstig voor de bestuiving van het frui in de tuin. Meer weten over bijenhotels?: http://www.bijenhotels.nl/

Na een aarzelende start dankzij lichte motregen tijdens de opbouw van de markt kwam aan het begin van de middag het bezoek goed opgang. Dat de zon zich liet zien hielp daar uiteraard ook bij. In een gezellige sfeer vermaakten veel kinderen zich met de activiteiten bij de stands en zocht hun ouders daar informatie. Ook het bekende Hazenpad van het Wampexteam trok veel bezoekers die veel plezier beleefden aan deze opdrachtentocht. De vele bezoekers en de vrijwilligers in de stands, langs het hazenpad en de verkeersregelaars maakten er een geslaagde dag van.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Sixteen insect species discovered, new for Texel island | Dear Kitty. Some blog
    16 mei 2015 om 18:11

    […] Texel insect hotels: here. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog