www.boswachtersblog.nl/ Texel

Boswachter Marcel Tielemans werkt 25 jaar voor Staatsbosbeheer op Texel

16 september 2015 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Marcel Tielemans is dit jaar vijfentwintig jaar actief voor de natuur en de recreatieve voorzieningen die Staatsbosbeheer op Texel beheert. Woensdagavond stonden de collega’s hier op de informele manier die hij graag zag bij stil. In de Boet van Hopman kwamen huidige en oud collega’s van Marcel gezellig bij elkaar om hier bij stil te staan tijdens een geslaagde barbecue. Uiteraard was er ook een kort meer formeel moment. Provinciehoofd Riena Tienkamp sprak Marcel kort toe en overhandigde daarnaast de officiële blijken van waardering. Boswachter Jan van Assema memoreerde Marcel zij carrière en enkele bijzondere belevenissen, die ander collega’s hem graag aandroegen voor zover ze nog niet bekend waren.
Marcel zijn werk begon eerst met het helpen bij klussen. Kort daarna kwam hij in dienst en werkte hij in voorjaar en zomer als vogelwachter en herfst en winter in het terreinbeheer. Later koos hij er voor om jaarrond in het beheer te werken. Sindsdien is hij een groot deel van het jaar intensief bezig met het op orde houden van de recreatieve voorzieningen. Dat het o.a. plezierig wandelen, fietsen, en picknicken is in het Nationaal Park Duinen van Texel komt voor een belangrijk deel door zijn inzet.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Niek Borsboom
    16 september 2015 om 20:38

    Marcel, gefeliciteerd. veel geluk voor de toekomst

  • Jan Hendriks
    16 september 2015 om 19:58

    Gefeliciteerd met zo’n toegewijde medewerker. Wij genieten op Texel dus ook weleens van zijn acties. Mooi.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog