www.boswachtersblog.nl/ Texel

Boswachter Bart Witte neemt afscheid van Staatsbosbeheer op Texel.

16 oktober 2015 Boswachter Erik van der Spek in Texel


Op 16 oktober nam boswachter beheer Bart Witte afscheid van Staatsbosbeheer. Na bijna 12,5 jaar kiest hij voor de uitdaging van een nieuwe werkgever. Het grootste deel van deze periode was hij boswachter beheer van de beheereenheid Texel. In deze functie gaf hij leiding aan het beheerwerk door eigen medewerkers en aannemers in de bijzonder natuurgebieden op Texel. Het laatste jaar was als boswachter beheer verantwoordelijk voor de aansturing van projecten voor de beheereenheden De Kop en Texel; Noord-Holland boven de lijn Alkmaar-Hoorn. Een groot deel van zijn werk lag toen aan de ‘overkant’ en vooral in de Duinen van Schoorl van wege de herstelprojecten na de branden, de laatste klus was hier het aanleggen van betonnen fietspaden.

Vanwege een weddenschap met gebiedsmanager Trudy van der Zanden droeg hij tijdens zijn afscheid eindelijk het ‘gala tenue’, dat overigens ondertussen geen deel meer uitmaakt van het kledingpakket.
Trudy bedankte hem voor zijn inzet en prees zijn stuiterend enthousiasme, zo gaf hij driemaal daags via Whatsapp een update over de vorderingen van het fietspad: aantal meters, het weer en welke dier nu weer hun sporen in het verse beton achter hadden gelaten. Vooral enthousiast is Bart voor innovatieve ideeën : zonnepanelen, zonnecellen in fietspaden, baggertubes, elektrisch rijden, …
Minder enthousiast is hij over de soms stroperige werkwijze van een ambtelijke organisatie. Dan kon soms impulsief en onorthodox reageren en was een mail snel verstuurd. Wat dan weer tot reacties van de ontvanger richting Trudy leidde. Maar Bart is ook betrokken en warm, wat vooral bij de behandeling van lastige zaken waar regels en menselijke maat botsen erg prettig samenwerken is.

Bart enthousiasme, belangstelling voor innovatie en projecten en betrokkenheid kan hem goed van pas komen bij zijn nieuwe werk voor De Wit Oils. Maar bijzonder is wel dat hij ééns in de twee weken een dag werken in Amsterdam bezwaarlijk vond en hij nu voor een baan kiest waarbij de halve wereld zijn werkterrein wordt.
Afbeelding 1
Veel collega’s en relaties kwamen langs om in informele sfeer afscheid te nemen. Als afscheidscadeau vroeg hij om bijdragen voor Stichting Broodnodig de Texelse voedselbank.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog