www.boswachtersblog.nl/ Texel

Werkzaamheden Waalenburgerdijkje Texel, onderdeel van een stageopdracht

7 februari 2016 Boswachter Erik van der Spek in Texel

IMG_4650
Vanaf dinsdag 9 februari 2016 worden werkzaamheden uitgevoerd in de singel van het Waalenburgerdijkje. De bomen die langs de slootkant staan hangen ver over de sloot. Om te voorkomen dat er takken op het land van de buren komen, zagen we deze bomen weg. Ook staat de singel erg vol met bomen. De struiken krijgen daardoor niet genoeg licht. Daarom halen we een paar grote bomen weg, zodat de struiken weer licht krijgen en vervolgens tot mooie volle struiken kunnen uitgroeien.
De werkzaamheden gaan ongeveer drie dagen duren en er wordt gestart op 9 februari. De werkzaamheden vinden plaats tussen de Waalderweg en de Westerboersweg. U kunt dan het beste via Ongeren uw weg vervolgen.

Wendy Vroome

Bijzonder is daarbij dat dit werk is voorbereid en wordt gecoördineerd door stagiaire Wendy Vroome. Wendy volgt de opleiding tuin, park en landschap (niveau 4) op het Clusius College in Hoorn en werkt twee dagen in de week als stagiaire bij Staatsbosbeheer op Texel. Haar stage opdracht is het maken van een beheer- en onderhoudsplan voor het Waalenburgerdijkje. Een van de werkzaamheden die ze tijdens haar stage moet uitvoeren is het voorbereiden, plannen en begeleiden van een werkzaamheid. Zij geeft dus ook leiding aan de boswachters en aannemers tijdens het werk. Wij hebben er alle vertrouwen in dat het werk goed uitgevoerd zal kunnen worden.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • kars fielmich
    7 februari 2016 om 16:43

    grappig nieuwtje; is de kooi in dijkmanshuizen na afspraak te bezoeken??

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog