www.boswachtersblog.nl/ Texel

Betaalt parkeren op Texel ook bij Staatsbosbeheer?

10 februari 2016 Boswachter Erik van der Spek in Texel

SONY DSC
Het college van burgemeester en wethouders op Texel gaat de gemeenteraad voorstellen om op alle publieke parkeerplaatsen betaalt parkeren in te voeren. Dit tegen een geringe vergoeding via het Texelvignet. De opbrengsten zijn onder andere bestemd voor de instandhouding van fietspaden en andere recreatieve voorzieningen. Aan Staatsbosbeheer is gevraagd of wij hieraan mee zouden willen werken, door onze parkeerterreinen hier in mee te laten doen.

Dit is voor Staatsbosbeheer bespreekbaar wanneer hier door op Texel een goed werkend parkeerbeheersysteem gaat ontstaan dat bovendien in de terreinen van Staatsbosbeheer bijdraagt aan de financiering van een kwalitatief hoogwaardige recreatieve infrastructuur.

Staatsbosbeheer krijgt alleen subsidie voor natuurbeheer. We willen graag dat mensen ook van deze natuur kunnen blijven beleven. Voldoende inkomsten, los van de natuursubsidie, voor onderhoud en vernieuwing van wandel- en fietspaden en andere activiteiten op het gebied van recreatie en educatie zijn daarvoor noodzakelijk. Parkeergeld kan helpen om er voor te zorgen dat we wandelaars en fietsers op een goede manier kunnen blijven verwelkomen. Staatsbosbeheer wacht met belangstelling de besluitvorming in de gemeenteraad af.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

 • Maarte Jansen
  13 februari 2016 om 18:31

  Gewoon met de fiets komen. Nederland is een land waar je als je gezond bent geen auto nodig hebt.

  • Erik van der Spek Staatsbosbeheer Texel
   14 februari 2016 om 18:02

   of je auto vakantie geven zodra je bij jouw verblijf bent

 • Annelies
  10 februari 2016 om 18:15

  Ik begrijp dat om het eiland beheersbaar te houden en de natuur op orde te houden er veel geld nodig is, maar het moet voor de toerist ook betaalbaar blijven, je betaalt toeristenbelasting, parkeervignet, waar gaat dat dan naar toe

  • Erik van der Spek Staatsbosbeheer Texel
   10 februari 2016 om 18:29

   Dat is zeker ook een punt van overweging. Aan de andere kant algemene voorzieningen moeten ergens van betaald worden, anders volgt opheffing van de voorzieningen.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog