www.boswachtersblog.nl/ Texel

Kerspruim, bloeiende pracht langs de Rozendijk in De Dennen op Texel

9 maart 2016 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Elk voorjaar is het weer genieten van de kerspruim in De Dennen. Dit is geen kruising tussen een kers en een pruim, maar een boomsoort met kleine pruimen. De meeste exemplaren staan in de berm van de Rozendijk en ook in enkele andere wegbermen. Vooral langs wegen waar de bosaanleg is begonnen. Het lijkt er daardoor op dat boswachter Min ze hier bewust voor de verfraaiing heeft laten aanplanten. We weten uit de opstandslegger, het ’trouwboekje’ van het bos zou je kunnen zeggen, dat al kort na de aanplant van de dennen er loofhout en struiken tussen geplant zijn of gezaaid. Dat kan dus ook de oorsprong zijn, waarbij ze dan verderop in het bos niet konden overleven en het dus een gelukkig toeval is dat wij er nu van kunnen genieten.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog