www.boswachtersblog.nl/ Texel

Struingebied in De Slufter iets aangepast; vogels beschermen en er van genieten

21 maart 2016 Boswachter Erik van der Spek in Texel

IMG_4808
Nadat dit vorig jaar al provisorisch was gedaan in de loop van het jaar heeft Staatsbosbeheer nu de begrenzing van het struingebied in De Slufter vanaf het begin van aangepast. Het gebied tussen de oude kreekloop en de nieuw gegraven kreek is afgezet. Afhankelijk van de waterstand is dit een (schier)eiland waar veel vogels rusten, die vanaf de rand van het nu afgezette gebied goed te bekijken zijn. In het Nationaal Park Duinen van Texel gaat zo natuurbescherming en natuurbeleving goed samen.

Bij laag water was het voor wie niet tegen lopen door de prut opziet mogelijk om hier een bocht af te snijden van of naar het strand. Maar weinig mensen deden dit ook, de meesten lopen liever om, maar die enkelingen joegen wel alle vogels uit dit gebied. Niet goed voor de vogels en niet prettig voor de mensen die van de aanwezigheid van grote groepen vogels willen genieten. Op dit moment zijn het vooral meeuwen en scholeksters, maar ook b.v. bergeenden die nog niet aan het broeden toe zijn. Na het broedseizoen zitten hier soms een paar duizend grote sterns die even rusten tussen hun jachttochten naar voedsel op zee.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Birds of Slufter nature reserve, Texel island | Dear Kitty. Some blog
    21 maart 2016 om 17:44

    […] Slufter storm and water research: here. […]

  • Frans van der Stoep
    21 maart 2016 om 16:13

    “Wat goed!”, zeiden we tegen elkaar toen we langs de paaltjes liepen. De situatie vroeg er nadrukkelijk om.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog