www.boswachtersblog.nl/ Texel

Vogelwachters weer actief in De Slufter op Texel, tot eind augustus helpen deze vrijwilligers Staatsbosbeheer.

25 maart 2016 Boswachter Erik van der Spek in Texel


Sinds vandaag zijn er weer vrijwillige vogelwachters actief in De Slufter. Vasco van der Boon en Aielle Erens bijten dit Paasweekend de spits af. Zij helpen de boswachters van Staatbosbeheer in het Nationaal Park Duinen van Texel. Hun belangrijkste rol is het informeren van bezoekers aan dit bijzondere gebied over de aanwezige natuur, het landschap en de mogelijkheden om van de natuur te genieten zonder die te schaden. Daarnaast helpen zij bij de inventarisatie van broedvogels en het noteren van andere natuurwaarnemingen. Zo nodig vragen ze mensen ook om hun gedrag aan te passen aan het gebied. U kunt de vogelwachters opzoeken en hun vragen stellen. Het uitkijkpunt over het Diepe Gat nabij de Oorsprongweg is de plaats waar u ze vaak treft, maar u kunt ze ook op andere plaatsen tegen komen. U kunt ze ook volgen via Twitter op @de_slufter

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog