www.boswachtersblog.nl/ Texel

Bramen plukken in Muy en Bollekamer op Texel mag weer

31 augustus 2016 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Dauwbraam

gewone braam
gewone braam

Vanaf 1 september mag er in de natuurgebieden De Muy en Bollekamer op Texel ook buiten de paden gelopen worden om bramen te plukken. Dit mag tot de laatste bramen eind oktober rijp zijn. In de andere delen van het Nationaal Park Duinen van Texel is het plukken van bramen alleen toegestaan als de bramen direct langs het wandelpad groeien.

De bramen in deze delen zijn voor de vogels, die op hun reis naar het zuiden in de Texelse duinen komen bij tanken. Vooral lijsterachtigen als de Merel en de Koperwiek maken hier massaal gebruik van. De vlierbessen zijn ook in trek, vooral bij kleinere zangvogels zoals zwartkop en roodborst.

boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog