www.boswachtersblog.nl/ Texel

Meer orchideeën en weidevogels in Dorpzicht na werkzaamheden, bericht van Provincie Noord-Holland

13 september 2016 Boswachter Erik van der Spek in Texel
Dorpzich Texel

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Oeverlanden Roggesloot, voorbeeld voor Dorpzicht

De werkzaamheden om de natuur in natuurgebied Dorpzicht (Texel) een impuls te geven beginnen op maandag 12 september. Door de oude kreken te herstellen, een nieuwe kreek aan te leggen en de bovenste grondlaag met begroeiing af te graven, wordt het leefgebied van zeldzame orchideeën en weidevogels versterkt. Het wandelpad  dat wordt uitgebreid tot een rondje Dorpzicht en het nieuwe uitkijkpunt zorgen ervoor dat de bezoekers het natuurgebied straks nog beter kunnen beleven. De komende drie maanden wordt daarom gewerkt in natuurgebied Dorpzicht.

 

Werkzaamheden

Maandag 12 september start Grondverzet- en aannemingsbedrijf van der Meer BV met het verwijderen van afrasteringen, het verwijderen van enkele bosschages en het maaien van de gedeelten die later geplagd worden. De week daarna beginnen de grondwerkzaamheden en de transporten om de geplagde grond af te voeren. Halverwege december zijn de grondwerkzaamheden klaar. Voor 1 maart volgt dan nog het plaatsen van het vogeluitkijkpunt.

Afvoer van grond

Om natuur een impuls te geven is het nodig om 46.000 m³ grond te verzetten. 6.000 m3 daarvan wordt verplaatst binnen Dorpzicht. De overige 40.000 m³ grond wordt via de Hoofdweg en Postweg afgevoerd naar depots voor de dijkverzwaring.

Natuurgebied tijdelijk niet toegankelijk

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is natuurgebied Dorpzicht de komende drie maanden, behalve voor bewoners van het gebied, niet toegankelijk. Zodra de grondwerkzaamheden klaar zijn, wordt het gebied weer geopend voor recreatieve doeleinden.

Natuurontwikkeling

De natuurontwikkeling van Dorpzicht is onderdeel van het programma natuurontwikkeling Texel, waarmee de natuur op Texel wordt versterkt. Meer informatie vindt u op www.noord-holland.nl/natuurtexel.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog