www.boswachtersblog.nl/ Texel

Winter weekend in de Duinen van Texel, naast boogschutters en mountainbikers genoten veel mensen ‘ongeorganiseerd’ van de sneeuw

12 februari 2017 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Dit weekend was het mede dankzij de sneeuw genieten voor veel mensen in het Nationaal Park Duinen van Texel. De Eilandschutters hadden dit jaar behalve een uitdagend parcours ook sneeuw in petto voor de 336 deelnemers. Zij waren twee dagen actief in de bossspeelplaats langs de Boodtlaan en op camping Kogerstrand. Het parcours in het bos was zo aangepast dat de roestplek (slaapplaats) van de ransuilen is vermeden.

Zondagochtend vroeg zijn 450 deelnemers van start gegaan met de Super Sunday Texel van Wielersport Texel. Een uitdagende 100km lange tocht voor mountainbikers, die voor een klein deel over paden in de terreinen van Staatsbosbeheer ging. Tijdens deze tocht is uiteraard het bestaande ATB-pad gebruikt en daarnaast mochten stukken ruiterpad en wandelpad worden gebruikt. Jammer genoeg waren er ook enkele mensen die dit aanbod onvoldoende vonden. Eén ervan kon worden staande gehouden en kreeg net als iemand die zijn hond pas aanlijnde toen hij een boswachter zag een plek in het grote boek van de boswachter. Dit lukte niet met de automobilist die de Randweg als slipparcours gebruikten en de bermen kapot ragde.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog