www.boswachtersblog.nl/ Texel

Boswachter gezocht op Texel bij Staatsbosbeheer, word jij onze nieuwe collega?

27 juli 2017 Boswachter Erik van der Spek in Texel
Slufter, Texel, Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer heeft een vacature voor een boswachter met specialisatie publiek op Texel. Als boswachter publiek draag je de operationele verantwoordelijkheid voor de recreatieve, educatieve en voorlichtingsactiviteiten en -voorzieningen in het beheergebied Texel. Je vertegenwoordigt Staatsbosbeheer naar externe partijen en stimuleert, bouwt en onderhoudt een relevant netwerk. En je treedt op als woordvoerder naar de media.

De reactie termijn is verstreken, binnenkort wordt een aantal mensen uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Boswachter Texel

 • Vacaturenummer: 2017-95
 • Standplaats: Den Burg
 • Niveau: MBO
 • Vakgebied: bos- en natuurbeheer
 • Dienstverband: vaste aanstelling
 • Uren per week: 36
 • Maandsalaris: max € 3.240,81 bruto
 • Reageren vóór: 15 augustus 2017
 • Meer informatie: Trudy van der Zanden, T 06-13976856

Functiebeschrijving

Staatsbosbeheer heeft een vacature voor een boswachter met specialisatie publiek op Texel. Als boswachter publiek draag je de operationele verantwoordelijkheid voor de recreatieve, educatieve en voorlichtingsactiviteiten en -voorzieningen in het beheergebied Texel. Je vertegenwoordigt Staatsbosbeheer naar externe partijen en stimuleert, bouwt en onderhoudt een relevant netwerk. En je treedt op als woordvoerder naar de media.

Als boswachter publiek lever je een bijdrage aan de maatschappelijke verankering en het inverdienvermogen van Staatsbosbeheer. Je levert bijdragen aan planvorming en evaluatie zoals beheerplannen, inrichtingsplannen, jaarplannen, kwaliteitsbeoordelingen en communicatieplannen. Je adviseert medewerkers en management vanuit je verantwoordelijkheid voor recreatie, communicatie en belangenbehartiging. Daarbij signaleer en interpreteer je trends en opvattingen in de externe omgeving en doe je voorstellen over de wijze hoe hier op kan worden ingespeeld.

In het beheerteam Texel werk je nauw samen met de andere boswachters (beheer, publiek en ecologie). Binnen Noord-Holland onderhoud je contacten met de boswachters publiek van de drie andere beheerteams. Je zorgt voor de functionele aansturing van medewerkers en vrijwilligers op het vlak van recreatie en communicatie. En je draagt bij aan het (doen) uitvoeren van activiteiten in nationaal park-verband. De georganiseerde activiteiten en evenementen, het werken met vrijwilligers en het verzorgen van excursies vinden ook plaats in het weekend.

excursie dunning Texel
Excursie tijdens de dunning in 2012

Functie-eisen

 • Je hebt een relevante MBO-opleiding op het gebied van bos- en natuurbeheer, recreatie of communicatie, met enkele jaren relevante werkervaring;
 • Je hebt ervaring in het omgaan met publiek, communicatie naar de pers en issuemanagement en weet social media goed in te zetten.
 • Je bent enthousiast en gemotiveerd en hebt een proactieve en flexibele werkhouding.
 • Je kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken.
 • Je communicatieve vaardigheden zijn goed, zowel mondeling als schriftelijk.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisschaal 8(BBRA 1984)
 • Salarisindicatie: € 2.397,45 en max. € 3.240,81 bruto per maand bij een volledige werkweek; naast salaris en 8% vakantiegeld ontvang je een eindejaarsuitkering (13e maand)
 • Fulltime functie (36 uur per week)
 • Dienstverband: de aanstelling vindt plaats in tijdelijke dienst, voor een proeftijd van maximaal twee jaar. Bij goed functioneren wordt het tijdelijk dienstverband na de proeftijd gevolgd door een aanstelling in vaste dienst.
 • Standplaats: Den Burg.

hoog water slufter

Solliciteren

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Trudy van der Zanden, gebiedsmanager Texel, T 06-13976856 of Erik van der Spek, boswachter ecologie, T 06-22410454.

Stuur je sollicitatie met c.v. vóór 15 augustus 2017 naar vacatures@staatsbosbeheer.nl onder vermelding van vacaturenummer 2017-95 en jouw achternaam in de onderwerpregel van de e-mail.

Over Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer zet zich in voor de kwaliteit van de leefomgeving voor mensen, planten en dieren, om die te beleven, beschermen en te benutten. We beheren ruim 265.000 ha natuur in Nederland en betrekken mensen bij natuur die hen raakt. Als grootste terreinbeherende organisatie van Nederland zijn we nauw betrokken bij allerlei zaken die in de belangstelling staan van publiek, ondernemers, politiek en bestuur. Lees meer over Staatsbosbeheer

Beheerteam Texel

Staatsbosbeheer beheert op Texel ruim 4.500 ha aan duinen, bos en cultuurhistorisch landschap. Daarnaast beheert Staatsbosbeheer in opdracht van Defensie enkele honderden hectares op De Hors. Het merendeel van deze natuur valt onder Natura2000 en behoort tot het Nationaal Park Duinen van Texel. Er wordt gestreefd naar uitbreiding van dit nationaal park. Tevens wordt er met andere nationale parken en Werelderfgoed Waddenzee samengewerkt in het kader van Nationaal Park van Wereldklasse Waddengebied.

Vooral in de bossen en duinen van Texel komen veel bezoekers om te genieten van natuur en landschap. Ze blijken de terreinen heel hoog te waarderen en de natuurgebieden zijn van grote betekenis voor de regionale toeristische economie. De externe omgeving op het eiland is kritisch en zeer betrokken. Staatsbosbeheer onderhoudt vele externe contacten met buren, boeren, ondernemers, (erf)pachters, vrijwilligers en organisaties en kent verschillende samenwerkingsverbanden.

Er zijn diverse projecten aan de orde, waaronder inrichtingsproject Haneplas, PAS-projecten in de duinen, innovatieve projecten zoals inrichting Polder Wassenaar (tevens pilot kokkelteelt op land) en oplossingen om water vast te houden in de natuurgebieden. Verder spelen nog het gebiedsproces Hoge Berg en de samenwerking met verschillende partijen om te komen tot afgestemde beheerplannen met participatie van de omgeving.Lees meer over de natuurgebieden van Staatsbosbeheer op Texel

reageren

geef een reactie

 • John Doe
  15 september 2017 om 16:09
 • piet blok
  1 september 2017 om 21:44

  ik zoe het ook graag wile tot ik het zag op tv boswagter gezogt dag laat maar zijn alemaal menze die heel veel van de natuur weete maar zijn volgens mijn mense die denke rijk te worde daar van leker niks doen en van de natuur geniete dan hoor je daar niet thius je moet het zien dat je daar gewoon 7 daage in de week bezeg ben met heel veel dinge en het muljue in de gaate hout ik vind dat je er 24 uur voor moet zijn gr piet

  • Boswachter Erik van der Spek
   2 september 2017 om 09:16

   Staatsbosbeheer zoekt een nieuwe boswachter via een normale sollicitatieprocedure. Op dit moment wordt een selectie uit de brieven gemaakt. Binnen kort wordt een aantal mensen uitgenodigd voor een sollicitatie gesprek. Het is inderdaad gewoon stevig werken en niet maar wat buiten rondlopen, daar zullen de kandidaten van Natuurmonumenten vast ook nog wel achterkomen.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog